Santorini

Lees hier onze blog over Santorini! .

Santorini is niet alleen het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen maar waarschijnlijk ook het meest bekende en gefotografeerde Griekse eiland. Het is ca 75 km2 groot en staat vooral bekend om de witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels die zich als een deken uitstrekken over de rotsachtige westkust van het eiland.

Fira (de hoofdstad) en Oia zijn dan ook de 2 drukst bezochte plaatsen van het eiland. Door de unieke ligging op de steile rotskliffen, de gezellige winkelstraatjes en de beroemde zonsondergang, kan het hier in het hoogseizoen enorm druk zijn.
Een minder druk bezocht en meer traditioneel dorp is Pyrgos, hoog gelegen in het midden van het eiland. Vanaf hier kun je bij goed weer zelfs beide kusten zien.

De oostkust van het eiland is over het algemeen een stuk vlakker waardoor je hier dan ook de meeste badplaatsen vindt. Kamari (vlakbij de luchthaven) en het naastgelegen Perissa hebben beide een langgerekte boulevard langs het donkere zandstrand. Aan beide kanten van de smalle wandelpromenade vind je gezellige tavernes en hippe restaurants en Beach bars.

Santorini is één v...an de weinige Griekse eilanden die haar eigen wijn produceert en dus zijn er diverse wijnhuizen te vinden aan de oostkust van het eiland die een bezoek (én proeverij) meer dan waard zijn!

Gemiddelde temperatuur Santorini


JAN
14°
FEB
14°
MRT
16°
APR
19°
MEI
22°
JUN
27°
JUL
29°
AUG
28°
SEP
25°
OKT
22°
NOV
16°
DEC
16°
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.