Poros

Lees hier onze blog over Poros! .

Poros is onderdeel van de Saronische eilandengroep en ligt vlakbij het vasteland van de Peloponnese Vanuit Piraeus, de havenstad nabij Athene is er dan ook een regelmatige veerdienst met het eiland die de oversteek in ca. 1 uur maakt . Poros is klein en bestaat eigenlijk uit 2 eilanden die door een smal kanaal gescheiden worden, maar middels een brug met elkaar verbonden zijn. Sferia is het kleinst en vulkanisch. Kalavria is groen en vruchtbaar. Samen tellen ze slechts 5000 inwoners. De hoofdstad Poros bevindt zich op het kleinste, vulkanische deel: Sferia. Het tweede eiland, Kalavria is erg groen en vruchtbaar. Kalavria is tevens die naam die het eiland in de oudheid droeg.

Het is een prachtig, rustig eiland dat voornamelijk begroeid is met citroenbomen, pijnbomen, olijfbomen en dennenbomen die zelfs tot aan kust groeien. In Poros, de levendige hoofdstad van het eiland, wonen de meeste mensen en op het hoogste punt staat een historische klokkentoren. Het havenstadje is tegen de heuvel aan gebouwd en door de smalle straatjes vol witte, met bougainville begroeide huizen is het heerlijk dwalen. Maak... de klim naar boven en geniet van het fantastische uitzicht! In de haven zijn er diverse traditionele tavernes en gezellige cafés om daarna heerlijk bij te komen. Ook vind je er vele souvenirwinkeltjes en leuke boetiekjes die het je lastig maken om met lege handen naar huis te gaan.

De geschiedenis vertelt ons dat de oudste ruïnes op het eiland uit 1.000 voor Christus stammen. Ook zegt men dat het eiland werd beschermd door Poseidon, de god van de zee. Er zijn resten gevonden van een tempel die aan hem gewijd werd. Als je van geschiedenis houd kun je je hart hier ophalen, het archeologisch museum op het Korizi-plein is een bezoek ook zeker waard. Of bezoek het oude theater van Epidavros.

Poros beschikt over prachtige stranden, te denken aan het zandstrand van Askeli. Azuurblauw water en zacht zand.. Zo ook in Neorlo, ook zeer geliefd onder de lokale bevolking. Beide stranden zijn omringd door pijnbomen, wat voor een bijzonder plaatje zorgt.

Combineer het prachtige Poros met het idyllische eiland Hydra, beide gelegen in de Saronische Golf. Deze Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor eilandhoppen.Mogelijke combinaties met Poros


Hydra / Poros / Athene
Poros / Athene


Gemiddelde temperatuur Poros


JAN
10°
FEB
10°
MRT
12°
APR
15°
MEI
20°
JUN
24°
JUL
26°
AUG
27°
SEP
23°
OKT
20°
NOV
15°
DEC
12 °
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.