Parga

Lees hier onze blog over Parga! .

Parga is een schilderachtig, pittoresk plaatsje in de regio Epirus. Het plaatsje ligt op het vasteland, ter hoogte van de eilanden Corfu en Lefkas en vormt hiermee een prima basis voor een combinatie met deze 2 eilanden. De aanvlieghaven is Preveza welke op ca. 62 km afstand ligt en ook voor het eiland Lefkas de luchthaven is.

Omdat Parga gelegen is aan de Noordwest kust van Griekenland, valt er doorgaans in de winter voldoende regen om de omgeving en het achterland ook in de zomer prachtig groen te laten blijven. Parga strekt zich als een deken uit over de heuvelachtige omgeving. Door de vele gekleurde huisjes en de prachtige omliggende baaitjes, doet het geheel schilderachtig aan. Het centrum bestaat uit een lange boulevard met gezellige restaurantjes en winkeltjes.

Vanaf de boulevard kun je heerlijk struinen en loopt er een wirwar van smalle straatjes naar het boven gelegen Venetiaans fort. Neem vanaf de pier eens de watertaxi naar een van de omliggende stranden zoals Valtos Beach, Lichnos Beach of het iets verderop gelegen Sarakiniko Beach. Vanaf het stadsstrand Piso Krioneri kun je zelfs naar h...et vlakbij gelegen eilandje met 2 kerkjes toe zwemmen.
Gemiddelde temperatuur Parga


JAN
11°
FEB
12°
MRT
14°
APR
18°
MEI
21°
JUN
25°
JUL
29°
AUG
30°
SEP
26°
OKT
21°
NOV
17°
DEC
13°
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.