Naxos

Lees hier onze blog over Naxos! .

Naxos heeft geen internationale luchthaven. De beste mogelijkheid is om naar Mykonos te vliegen en vanaf hier de ferry te nemen (ca. 1 uur en 15 min) of om op Santorini te vliegen en vanaf hier de ferry te nemen (ca. 2 uur en 15 min). Hierdoor is het eiland ook meteen een uitstekende uitvalsbasis om te eilandhoppen!

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en telt 150 km aan kustlijn met prachtige zandstranden. Kenmerkend voor Naxos zijn de rustige, authentieke dorpjes, het uitgestrekte heuvellandschap en de vele archeologische bezienswaardigheden.

Naxos stad (Chora) is heel charmant en misschien wel het mooiste typische Cycladen dorpje. Je kunt hier echt verdwalen in de smalle, soms half overdekte straatjes met grijs/witte tegeltjes die zo kenmerkend zijn voor de Cycladen. Aan de haven zitten vele gezellige restaurants waar je voor weinig uitstekend kunt eten. Via een kleine dam loop je naar de “Poort van Portara” wat een zeer fotogenieke plek is tijdens de prachtige zonsondergangen.

Naxos is bij uitstek geschikt om per quad of auto te verkennen, de binnenlanden met de Melan...es bergdorpen en Filoti zijn een bezoek meer dan waard!
Gemiddelde temperatuur Naxos


JAN
11°
FEB
12°
MRT
14°
APR
18°
MEI
21°
JUN
25°
JUL
29°
AUG
30°
SEP
26°
OKT
21°
NOV
17°
DEC
13°
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.