Mykonos

Lees hier onze blog over Mykonos! .

Mykonos is het meest mondaine eiland van de Cycladen, is ca 86 km2 groot en telt 10.000 inwoners.
In tegenstelling tot de rotsen en donkere stranden van Santorini, vind je hier een heuvelachtig landschap met vele mooie, goudgele zandstranden.

Ornos beach ligt in een kleine baai en heeft diverse mooie strandtenten. Vanaf het strand van Platy Gialos gaan bootjes naar diverse omliggende, bijna verlaten strandjes.
Hou je van wat meer drukte, breng dan een bezoek aan de stranden van Paradise Beach en Super Paradise Beach waar ‘s avonds dj’s draaien en je kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

In Chora (Mykonos stad) vind je vele contrasten. Van de beroemde Griekse windmolentjes tot Little Venice; een rij typisch Cycladische huizen die met hangende balkons boven zee gebouwd zijn. Van de gezellige, smalle winkelstraatjes tot een bruisend nachtleven in het hoogseizoen.

Ook als je van wat meer rust houdt, kun je je prima vermaken op Mykonos. Op het eiland bevinden zich ca. 800 kerkjes van klein tot groot en van oud tot nieuw.
Breng eens een bezoek aan het traditionele dorp Ano Mera waar zich nog een prac...htig 16e eeuws klooster bevindt. Ook een bezoek aan een wijngaard of een van de vlakbij gelegen eilandjes zoals Tinos, Andros of Delos mag niet ontbreken.
Gemiddelde temperatuur Mykonos


JAN
13°
FEB
14°
MRT
15°
APR
18°
MEI
22°
JUN
26°
JUL
28°
AUG
29°
SEP
25°
OKT
21°
NOV
18°
DEC
15°
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.