Kythira

Lees hier onze blog over Kythira! .

Kythira, ook wel Cerigo genaamd, is een relatief onontdekt eiland in de oostelijke punt van de Peloponnesos waardoor het behoort tot de Ionische eilanden. Het telt 284 km² en slechts 3.000 inwoners die verdeeld over 60 schilderachtige dorpjes wonen. Begin 20e eeuw zijn er duizenden inwoners van Kythira naar Australië geëmigreerd, op dit moment zijn er dan ook ca. 60.000 afstammelingen die vandaag de dag nog altijd voor een goed aandeel in het toerisme op het eiland zorgen.

Het prachtige landschap dat gekenmerkt wordt door de vele amandelbomen, olijfbomen en de gele Semperviva bloem die alleen op Kythira groeit. Het eiland is nog écht authentiek en doordat er weinig toeristen komen lijkt het alsof je een stapje terug in de tijd neemt. Ontspan in één van de prachtige baaien of bezoek Chora, de hoofdstad van het eiland. Je raakt op Kythira vaak snel gesprek met de innemende, gastvrije bevolking die je alles over het eiland willen vertellen.

Bezoek het prachtige strand van Kalami het turquoise blauw water (per kano) of het witte zandstrand van Diakofti. Wandel naar de watervallen in het dorpj...e Mylopotamos, ze worden ook wel Neraida genoemd, het Griekse woord voor sprookjesachtig, geheel begrijpelijk vinden wij! Geniet van het uitzicht vanaf het kasteel in Chora, met name later in de avond is dit prachtig.

Het eiland staat daarnaast bekend om de vele lokale producten, olijfolie en tijmhoning bijvoorbeeld, of de heerlijke zoetigheden van de lokale bakkertjes.. genieten! Combineer het onontdekte Kythira met het mooie Chania in het westen van Kreta. Deze Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor eilandhoppen.Mogelijke combinaties met Kythira


Kythira / Chania (Kreta)


Gemiddelde temperatuur Kythira


JAN
10°
FEB
10°
MRT
12°
APR
15°
MEI
20°
JUN
24°
JUL
26°
AUG
27°
SEP
23°
OKT
20°
NOV
15°
DEC
12 °
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.