Hydra

Reisspecialist Debbie was op Hydra. Lees hier haar leuke blog! .

Hydra is een Grieks eiland, noordelijk gelegen in de Egeïsche Zee. Het is onderdeel van de Saronische eilandengroep en ligt vlakbij het vasteland van de Peloponnesos en de Griekse hoofdstad Athene. Vanuit Piraeus, de havenstad nabij Athene is er dan ook een regelmatige veerdienst die in ca. 1.5 uur de per draagvleugelboot oversteek naar het eiland maakt. Vaak in combinatie met Poros, Spetses en Egina. Mede door deze ligging is het dan ook niet vreemd dat veel Grieken (met name Atheners) hier zelf ook graag op vakantie gaan. Het schilderachtige eiland met ca. 2000 inwoners leeft vooral van het toerisme en de visserij. Het gehele eiland is autovrij en het vervoer van personen en goederen gebeurt dan ook nog traditioneel per ezel.

In het verleden waren er op het eiland veel waterbronnen, vandaar dat het in de oudheid de naam Hydra kreeg, Hydrea is water. Het heeft een eeuwenoude, voornamelijk maritieme geschiedenis en dat zie je terug in de prachtige herenhuizen in de hoofdstad Hydra Stad, ook wel Hydra Haven genoemd. De kantelen zijn nog steeds te bezichtigen en oo...k vind je hier de Marine Academie. Het idyllische plaatsje is een lust voor het oog, de blauw geschilderde deuren en ramen, de rode daken.. Er hangt een levendige sfeer rondom het plein waar diverse winkels en gezellige terrasjes te vinden zijn en de lokale bevolking maakt graag een praatje terwijl je van je koffie geniet.

Wij van Local Touch Travel vinden dat he tot één van de mooiste Griekse eilanden behoort. Bezoek het Historisch Archeologisch museum en wandel eens binnen in een van de vele mooie kerkjes en kloosters. Maar naast Hydra stad heeft het eiland nog meer te bieden, zo heeft het een prachtig zandstrand op slechts 15 minuten lopen. Op Mandraki Beach vind je diverse restaurants waar je na (of tijdens) het zonnen terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Wandel vanuit Hydra stad ook zeker eens naar het kleine vissershaventje van Megalo Kamini, vást geen verrassing dat je hier de allerbeste, verse vis in de restaurants krijgt voorgeschoteld. Iets verder op ligt Mikro Kamini, waar een stenen fort uit 1800 te vinden is dat vandaag de dag als café functioneert. Daarnaast zijn er nog diverse andere dorpjes en stranden, veelal aan prachtige baaien. Denk aan Vlichos en Agios Nikolaos, die ook vanuit Hydra Stad te belopen zijn. Een andere optie is in de zomermaanden de watertaxi, deze brengt in je ca. 15 minuten naar het verst gelegen strand, ideaal!

Hydra is een pareltje uit ons aanbod en verdiend het om ontdekt te worden tijdens het eilandhoppen in Griekenland! Het is uitstekend te combineren met Poros en de hoofdstad Athene.Mogelijke combinaties met Hydra


Hydra / Athene
Hydra / Poros / Athene


Gemiddelde temperatuur Hydra


JAN
12°
FEB
13°
MRT
14°
APR
18°
MEI
23°
JUN
27°
JUL
32°
AUG
30°
SEP
27°
OKT
22°
NOV
17°
DEC
14 °
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.