Corfu

Lees hier onze blog over Corfu .

Na Kefalonia is Corfu het grootste eiland van de Ionische archipel. Het groene binnenland kenmerkt zich door de vele cipressen en olijfbomen en hierdoor waan je je in Italiaanse sferen.
Corfu-stad (Kerkyra) is een oude stad en staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Je vind hier prachtige grote winkelstraten, kleine steegjes en historische gebouwen. Breng eens een bezoek aan het Venetiaanse fort met zijn pleintjes, eeuwenoude gevangenissen en kanonnen.

Iets ten zuiden van Corfu-stad ligt het Achilleion; het zomerverblijf van de voormalige Keizerin Sissi.
Tegenwoordig is het toegankelijk voor publiek en kun je naast het paleis en haar prachtige tuinen ook het bijbehorende museum bezoeken.

Omdat Corfu slechts enkele kilometers voor de kust van Albanië ligt, is een bezoek aan dit relatief onbekende land een echte aanrader.

Paleokastritsa is een van de bekendste plekjes op Corfu en dat is logisch. Het plaatsje ligt tussen 2 kleine, schilderachtige baaien met kristalhelder water en vanaf het kasteel heb je dan ook een prachtig uitzicht.

Acharavi, Dassia, Gouvia en Ipsos zijn middel...grote badplaatsen met fijne stranden (zand en kiezel) . Je vindt hier meer dan genoeg taverna’s, supermarkten en een enkele discobar.

Gemiddelde temperatuur Corfu


JAN
13°
FEB
14°
MRT
16°
APR
20°
MEI
24°
JUN
29°
JUL
31°
AUG
31°
SEP
29°
OKT
23°
NOV
18°
DEC
15°
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.