Chania (Kreta)

Chania ligt op het eiland Kreta en is de voormalige hoofdstad van dit eiland. Het is de naam van deze mooie stad, maar tevens van de meest westelijke provincie van het eiland. Het landschap is erg divers, zo vind je er prachtige witte zandstranden maar ook imposante bergtoppen.

De binnenstad is autovrij en dat zorgt voor een relaxte vibe, al wandelend kom je langs diverse historische gebouwen en monumenten. Al slenterend loop je langs de vele kleurrijke gebouwen, kerkjes en smalle steegjes vol bogen en met bloemen begroeide huizen. Binnen het deels ommuurde centrum vind je naast de winkelstraten ook het Archeologisch Museum dat zich in de gotische kerk bevind en één van de belangrijkste musea van Griekenland is. Wandel door de kleurrijke, levendige haven die vol terrasjes en gezellige tavernes zit. Uiteraard mag je hier een bezoek aan het Venetiaanse Fort niet overslaan!

Maar ook de overdekte markthal, de grootste markt van Kreta, mag niet onopgemerkt blijven. Olijfolie in vele varianten, kruiden, kazen en verse vis en vlees.. een genot voor de zintuigen en tevens een mooie plek om in contact te komen met de vriendelijke locals.

Langs de kust vind je parelwitte stranden waar je gemakkelijk een aantal dagen door kunt bre...ngen. Maar ook moskeeën, minaretten en Byzanthijnse kerken. Je zult dus versteld staan van de omgeving, die minstens net zo verrassend is als Chania. Combineer het indrukwekkende Chania met onontdekte Kythira. Deze Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor eilandhoppen.Mogelijke combinaties met Chania (Kreta)


Kythira / Chania (Kreta)


Gemiddelde temperatuur Chania (Kreta)


JAN
14°
FEB
15°
MRT
17°
APR
20°
MEI
24°
JUN
28°
JUL
30°
AUG
30°
SEP
27°
OKT
23°
NOV
20°
DEC
16 °
Wil jij persoonlijke reistips van onze specialisten ontvangen? Laat dan hier je e-mail adres achter.